top of page

Educatief verantwoord speelgoed: Hoppiepolla's tips

Educatief en verantwoord speelgoed voor je kind: de zoektocht van vele (groot)ouders. We selecteerden voor jou een aantal kleinere merken die STEM-speelgoed en speelgoed voor buiten in het bos of in de tuin aanbieden. Wij sommen een aantal leuke cadeautips voor jou op en leggen hieronder uit welk speelgoed geschikt is voor jouw avonturier.1. Wat is educatief verantwoord speelgoed?

Educatief verantwoord speelgoed bevordert de ontwikkeling van kinderen. Kinderen worden uitgedaagd en leren spelenderwijs bij. Het doel van educatief verantwoord speelgoed is om kinderen te helpen leren en groeien tijdens het spelen, zonder dat het aanvoelt als traditioneel leren. Er bestaan vele vormen van educatief verantwoord speelgoed. Hoppiepolla legt de focus op STEM speelgoed en speelgoed voor buiten in het bos of in de tuin. Speelgoed waar kleine avonturiers graag mee spelen!


2. Educatief speelgoed: Hoppiepolla’s selectie


2.1 DIY activiteitendoos van Koa Koa


Koa Koa heeft 4 DIY ontdekkingsdozen die jouw kind uitdagen om iets te monteren. Je bouwt een deurbel voor de slaapkamer, een zaklamp, een puntenslijper of een bril voor dierenkijkers. De vier verschillende dozen stimuleren je kind om te ontdekken en nieuwe zaken bij te leren. Het probleemoplossend vermogen, de fijne motoriek en het ruimtelijk inzicht van je kind wordt uitgedaagd.


Koa Koa is geschikt voor kinderen en ouders die interesse hebben in techniek. Kinderen op lagere schoolleeftijd, van 6 tot 12 jaar, hebben het meeste plezier aan deze activiteitendozen.2.2 Buitenspeelgoed van Huckleberry

Buitenspelen draagt bij aan een gezonde en evenwichtige ontwikkeling van kinderen, zowel fysiek als mentaal. Je hebt niet altijd extra speelgoed nodig, je kan spelen met wat je aantreft in de natuur. Af en toe is het wel leuk om extra buitenspeelgoed toe te voegen. Huckleberry biedt heel wat leuk speelgoed aan. Een verrekijker, vergrootglas, kompas of morsecodelamp kunnen het buiten spelen extra uitdagend én educatief maken.


Het buitenspeelgoed van Huckleberry kan je gebruiken vanaf twee jaar (denk maar aan het zandspeelgoed of caleidoscoop) tot kinderen van 12 jaar of ouder.2.3 Bouwset van Newton’s Lab

Newton’s Lab ontwierp 4 bouwsets in karton, voor kinderen en hun ouders. In deze sets vind je alle materiaal en een handleiding. Je wordt uitgedaagd om bij te leren over zwaartekracht, verschillende soorten krachten & het opwekken van energie. Dit STEM-speelgoed is gericht op wetenschap, technologie, techniek en wiskunde. Het stimuleert nieuwsgierigheid en kritisch denken bij jouw kind.

De bouwsets van Newton’s Lab zijn geschikt voor kinderen en ouders vanaf 9 jaar. De bouwsets zijn trouwens ook populair onder volwassenen: mama’s en papa’s hou je niet in en doe jezelf een cadeautje!2.4 Gevaarlijk spel – Huckleberry

Kinderen die graag buiten spelen kennen ongetwijfeld gevaarlijk spel of risky play. Soms lijkt dit avontuurlijk spel wat gevaarlijk, maar het kan een gezonde en waardevolle ervaring kan zijn voor je kind. Door gevaarlijk spel leren kinderen risico’s herkennen en inschatten. Ze leren wat veilig en onveilig is. Dit leert hen later ook omgaan met uitdagingen. Als je kind risico's neemt tijdens het spelen en succesvol uitdagingen overwint, zal hun zelfvertrouwen groeien. Ze zullen zich sterker voelen en geloven dat ze in staat zijn om met verschillende situaties om te gaan.

Huckleberry biedt zakmessen en houtsnijgereedschap aan. Kinderen kunnen op verantwoorde manier kennis maken met gevaarlijk speelgoed. Kinderen leren hierdoor zelf gevaar inschatten en op verantwoordelijke manier met dit speelgoed spelen. Kinderen leren hier enorm veel door bij.


Het houtsnijgereedschap is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het zakmes is geschikt vanaf 6 jaar, onder toezicht van een volwassene.3. Spelen – ontdekken – groeien

Kinderen leren ontzettend veel en groeien hard door te spelen. Kinderen zijn vaak ontzettend creatief en kunnen heel wat bedenken. Andere kinderen hebben misschien een extra stimulans nodig. Las jij al ons gratis e-book waarin we heel wat tips omschrijven en spelideeën geven?


Het speelgoed dat Hoppiepolla aanbiedt wil kleine avonturiers laten ontdekken en groeien in zelfvertrouwen. Laat ons jou meenemen op avontuur samen met jouw (klein)kind. Ga op ontdekking in onze webshop en vindt hier het speelgoed waarnaar je op zoek bent.


Wij zijn overtuigd dat kleine spetters grootse avonturen beleven.


Veel speel en ontdekkingsplezier,

Dietmar & Sarah

56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page