top of page

DE DRANG NAAR AVONTUUR
IS WAT ONS VERBINDT

Steeds maar weer dat avontuur opzoeken. Het is iets dat ons, Sarah & Dietmar, verbindt. We leerden elkaar kennen in 2013, enkele maanden later zaten we al samen in Afrika voor een avontuur van een aantal maanden.

Zonder plan trokken we naar Tanzania, in de veronderstelling dat we daar vrijwilligerswerk zouden doen. Uiteraard moesten we onze plannen een aantal keer wijzigen!

Hoppiepolla-sarah-dietmar-buiten-avontuur-ouderschap_edited.jpg

Terug thuis probeerden we dat avontuurlijke te behouden. We verbouwden samen een huis, en ja, ook dat hebben we overleefd. 😊

 

In 2017 werd onze dochter geboren, geweldig om dit nieuwe avontuur aan te gaan, maar we kunnen je vertellen: eenvoudig vinden we het niet, het ouderschap…! Het is voor ons dé uitdaging en het avontuur van ons leven. Ook al zijn we alle twee pedagogisch opgeleid en kennen we de nodige theorieën: we ervaren net zoals jij ook bezorgdheden, twijfels, vragen... Het doet ons deugd om ons te omringen met gelijkgestemde ouders die vanuit een positieve mindset deze struggles proberen aanpakken.

Vanuit deze mindset begon het in 2020 te kriebelen om te ondernemen. Vooral omdat we niets kenden van ondernemen leek ons dit een geweldige uitdaging! We komen beiden niet uit ondernemers gezinnen.

Belangrijkste criterium voor ons tijdens het ondernemen is het ethische karakter. We beslisten meteen dat het een onderneming moest zijn die artikelen of diensten verkocht die we zelf ook zouden kopen.

 

OOK HET BEWUST CONSUMEREN IS EEN STOKPAARDJE: we willen niet dat jij je gedwongen voelt om veel te kopen, maar dat je koopt omdat het een meerwaarde kan betekenen in jouw leven.

In 2021 kwam Hoppiepolla tot leven. We kozen onze naam zeer bewust uit. Hoppiepolla verwijst naar het Ijslandse woord ‘hoppípolla’ wat ‘springen in de plassen’ betekent. We kozen ook specifiek voor een Ijslands woord omdat we Ijsland een prachtig land vinden: een beetje mysterieus, bijzondere natuur (warmwaterbronnen!!), een eigenzinnig land.

 

Onze webshop is net zoals Ijsland, een specialleke, afwijkend van het pad dat velen volgen. 10 jaar geleden was Ijsland helemaal geen evidente reisbestemming. Het toeval wil dat we beiden al door Ijsland reisden voor we elkaar leerden kennen.

Hoppiepolla wordt gerund door zowel Sarah als Dietmar. Sarah leer je kennen als het gezicht op & achter sociale media, steeds zoekend naar leuke merken, diegene die de pakjes inpakt (neen, deze taak besteden we liever niet uit aan Dietmar) en degene die 1001 taakjes opneemt. Dietmar, chef speelgoed, behoudt het algemeen overzicht, denkt na over de lange termijn plannen en maant Sarah vaak aan tot kalmte. Voor ons werkt deze combinatie geweldig goed: de impulsieveling versus de bedachtzame.

Hoppiepolla-kind-buiten-spelen-ontdekken-avontuur-regenlaarzen_edited.jpgWe willen deze avontuurlijke, nieuwsgierige mindset graag doorgeven aan onze dochter én aan jou.


We willen graag een alternatief bieden voor de snelle maatschappij waarin we leven. We willen meer aandacht voor betekenisvolle momentjes tussen ouders en kind, want daar ligt volgens ons de kracht om kinderen te laten uitgroeien tot zelfzekere volwassenen.

Hoppiepolla zal de komende maanden en jaren nog verder evolueren en groeien. We blijven voor jou op zoek gaan naar leuke producten en diensten die een meerwaarde bieden.

Geniet van je ontdekkingstocht doorheen onze website!

Groetjes,


Avontuur is voor ons plezier zien in kleine alledaagse momentjes 
zoals het samen in de plassen spri
ngen.

Sarah & Dietmar

bottom of page