top of page

Hoe een waterdichte regenbroek voor mijn kind kiezen?

Bijgewerkt op: 26 sep. 2023

Regenbroeken zijn een essentieel kledingstuk voor kinderen die graag buiten spelen. Springen in de plassen, wandelen en buiten spelen in de regen wordt een groot plezier! Regenpakken hebben ontelbaar veel voordelen. Maar hoe kies je het beste regenpak uit? Waar moet je op letten zodat je een kwalitatief regenpak aankoopt? Wij begeleiden jou in de zoektocht naar de geschikte regenbroek.



1. Welke voordelen heeft een regenpak?

Regenbroeken of regenpakken zijn ontzettend waardevolle kledingstukken voor kinderen die graag buitenspelen. Je kind blijft droog en lekker warm, waardoor buiten spelen nog aangenamer wordt. Alleen het regenpak wordt vuil tijdens het buiten ravotten: de rest van de outfit van je kind blijft droog en proper. Dit spaart jou weer een aantal wasmachines uit. Voor kinderen voelt een regenbroek erg comfortabel aan: ze kunnen zich naar hartenlust vuil maken zonder bezorgd te moeten zijn om hun kleding. Ook op school of in de kinderopvang spaart het gebruik van een kwalitatief regenpak heel wat tijd uit. Na het buiten spelen moeten er geen propere, droge broeken meer gezocht worden. We leren kinderen om zelfstandig hun regenpak aan- en uit te doen.

In dit artikel gebruiken we de termen regenbroek en regenpak door elkaar.


2. Hoe de beste regenbroek kiezen?


2.1 Bretellen

Er bestaan twee soorten regenbroeken: met en zonder bretellen. We geven de voorkeur aan regenbroeken met bretellen, zo wordt ook de regen- of winterjas van je kind grotendeels beschermd. Dankzij de bretellen heeft je kind geen last van een afzakkende regenbroek tijdens het spelen. Bretellen zijn makkelijk aanpasbaar aan de lengte van je kind. Deze bretellen sluiten met handige sluitingen: een extra pluspunt, want uiteraard vinden we het geweldig leuk als een kind zelfstandig zijn regenbroek aan- en uit kan doen.


2.2 Drukknopen

Let er op dat het regenpak drukknopen heeft aan de zijkant, hierdoor kan je de regenbroek smaller maken en aanpassen aan de outfit van je kind. Je kan het regenpak mooi laten aansluiten zowel wanneer je kind een winterjas of enkel een sweater draagt.


2.3 Elastische band aan de voeten

Een verstelbare elastische band aan de voeten van het regenpak zorgen er voor dat je de broek over de regenlaarzen aan kan doen. Geen regenlaarzen meer die van de voeten vallen tijdens het spelen.


2.4 Reflecterende strips / reflectoren

Een extra troef aan regenbroeken zijn de reflecterende strips. Hierdoor zijn regenbroeken bij donker weer ook ontzettend nuttig.


2.5 Onderhoud

Regenbroeken was je mee met de rest van de was op 40° graden. Je hangt het regenpak een aantal uur op om het te laten drogen. Geen regenbroeken in de droogtrommel steken! Je wast de regenbroek pas na een aantal dagen of weken intensief gebruiken. Na ieder gebruik hang je de regenbroek op, enkele uren later is het regenpak droog. Het pak is makkelijk opvouwbaar, licht en neemt weinig ruimte in.


2.6 Water- en winddicht

Kies voor een kwalitatieve regenbroek waarvan de naden water- en winddicht zijn. Een aantal merken garanderen veilige regenkleding, gefabriceerd zonder schadelijke stoffen. Deze regenbroeken worden gemaakt van gerecycleerde materialen. Zo worden de regenbroeken van Ducksday en CeLaVi gemaakt uit gerecycleerde plastic flessen. Zo zorgen we niet alleen voor het welzijn van onze kinderen, maar ook voor het welzijn van onze planeet.




3. Welke maat van regenbroek kiezen?

Regenbroeken vallen doorgaans ruim. Er wordt rekening mee gehouden dat er kleding wordt gedragen onder de regenpakken. Dankzij de bretellen en drukknopen aan de zijkant kan je het regenpak makkelijk in lengte en breedte aanpassen. Regenpakken kunnen 1 tot 2 jaar gedragen worden door hetzelfde kind, omdat je het makkelijk kan verstellen. Kies je daarnaast ook voor een kwalitatief pak, die aan de voorwaarden voldoen die we hierboven opsomden, dan is de kans groot dat het regenpak nog een tweede leven kan krijgen bij een ander kind.


Regenpakken en broeken bestaan voor zowel baby’s als grotere kinderen. Want ook kinderen die geen peuter of kleuter meer zijn ravotten graag buiten. Regenpakken bestaan in babymaten, maar zijn ook beschikbaar voor kinderen tot 10 jaar, die maat 140 dragen.


Wij kiezen voor regenpakken van het Belgische merk Ducksday en het Deense merk CeLaVi. Beide merken leveren kwalitatieve en duurzame regenkleding.


3.1 CeLaVi



Maat

74-80

86-92

98-104

110-116

116-122

128-134

134-140

Lengte (cm)

80

90

100

110

120

130

140

Borstomtrek (cm)

51

54

56

58

60

64

68

Taille (cm)

50

53

53

55

57

58

60

Heup (cm)

52

55

59

62

65

69

73

Beenlengte (lengte van het kruis tot de grond, in cm)

31

36

42

48

54

60

65


3.2 Ducksday

Maattabel regenpakken Ducksday


4. Kies jouw favoriete regenbroek

Al wat jij nog hoeft te doen is jouw favoriete kleur en maat van regenbroek kiezen. Alle regenbroeken en regenpakken die je kan terugvinden in Hoppiepolla’s webshop voldoen aan de hierboven opgesomde voorwaarden. Wij zoeken met veel plezier kwalitatieve topstuks voor jou uit. Kies een leuke kleur uit van regenbroek en je bent klaar om in de plassen te springen!


Hopelijk bracht dit artikel jou wat duidelijkheid over regenbroeken en -pakken. Heb je vragen of opmerkingen: stuur ons een berichtje!


We wens jou veel spring-in-de-plassen plezier! Wist je trouwens dat hoppípolla het Ijslandse woord is voor springen in de plassen?


Veel liefs,

Sarah



Lees ook: avontuurlijke buitenkinderen. In dit blogartikel leggen we uit waarom we kinderen willen stimuleren om buiten te spelen en op ontdekking te gaan.

900 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page