top of page

Avontuurlijke buitenkinderen

Bijgewerkt op: 24 aug. 2023

Zelfvertrouwen bij kleine avonturiers. Hoe stimuleer je zelfvertrouwen bij jouw kind?


Springen in de plassen

Avontuurlijke buitenkinderen: het concept van onze webshop ligt al heel lang vast. We kozen specifiek voor het woord hoppípolla, Ijslands voor: “in de plassen springen”. Voor ons is het een soort levensstijl. We willen jou hier graag in meenemen. De webshop draait voor ons niet alleen om de verkoop van de juiste kleding en speelgoed. Wij willen jou inspireren en hopen door jou zelf ook geïnspireerd en gestimuleerd te worden. Want alleen zo is groei mogelijk!


Dietmar en ik waren het meteen eens: onze webshop bestaat voor avontuurlijke kinderen en hun ouders. Wij zijn overtuigd dat kinderen avontuur nodig hebben om te kunnen groeien. Avontuur daagt je kind uit om bij te leren, om zijn grenzen te verleggen. We vertrekken vanuit een optimistische mindset en willen jou hier graag in meenemen.


Kind sprint in plassen met regenlaarzen en regenjas
Springen in de plassen

Zelfvertrouwen bij jouw kind

Wanneer we spreken over ontdekken en avontuur bedoelen we daar niet noodzakelijk een rondreis door Canada, een safaritrip door Afrika of een huskytocht in Lapland mee. Al plannen wij stiekem weer een aantal reizen! We verwijzen graag naar de kinderlijke verwondering. Is het je al opgevallen dat kinderen vaak zeer enthousiast en verbaasd kunnen reageren wanneer ze zaken opmerken die voor ons vanzelfsprekend zijn? Een vliegtuig hoog in de lucht zien voorbij vliegen, een hond op de achtergrond horen huilen wanneer er een ziekenwagen met sirene voorbij rijdt… Eenvoudige zaken waardoor kinderen heel wat vragen beginnen stellen en de wereld rondom zich beter beginnen begrijpen.


Door er op uit te trekken en buiten te spelen, leren kinderen zo ontzettend veel bij. Hun zelfvertrouwen groeit. Kinderen leren hoe ze met tegenslagen moeten omgaan, worden weerbaarder en bedenken spontaan oplossingen.


Dit thema ligt ons ook professioneel nauw aan het hart: ik ben orthopedagoog en zie dagelijks kinderen, jongeren en ouders die niet goed in hun vel zitten. Dietmar geeft les in het lager onderwijs. Heel vaak zien wij kinderen en jongeren die niet zeker zijn van zichzelf en daardoor bepaald gedrag stellen (heel boze kinderen of net erg teruggetrokken en stille kinderen). We vinden het steeds geweldig om samen met een kind te achterhalen hoe het eigenlijk komt dat een kind zich zo gedraagt. Maar dat zijn zaken die we aanpakken tijdens onze andere jobs!


Heel vaak komt het gebrek aan zelfvertrouwen terug, bij zowel kinderen als hun ouders. Net daarom willen wij jou inspireren en stimuleren tot Hoppiepolla momentjes. Dat zijn voor ons kleine, waardevolle momenten die je samen met je kind doorbrengt. Spring eens samen in de plassen, zet de muziek een beetje luider en dans samen rond de tafel … Beide voorbeelden zijn niet fictief! Dat zijn dé momenten die kinderen zich zullen herinneren. Kinderen groeien en genieten zo ontzettend hard van deze waardevolle momenten. Maar ook voor ons als ouder: even alle zorgen en verantwoordelijkheden vergeten en samen met je kind in het moment leven.


Kind en mama spelen samen buiten
Samen spelen

Wij zijn jouw reminder!

Vergis u niet: in ons huishouden wordt er ook gehuild, geroepen en grijze haren gekweekt! Maar we proberen er aandacht voor te hebben om zo vaak mogelijk Hoppiepolla momentjes te creëren. Af en toe ben je als ouder zodanig bezig in een rush waardoor dit naar de achtergrond verschuift. Net daarom willen wij er zijn: wij zijn jouw reminder!


Nog een kleine aanvulling: een kind opvoeden is een zeer moeilijke job, ik zou het de beste CEO’s eens fulltime willen zien doen! Zoek hulp en ondersteuning als je het als ouder even niet meer weet. Het is net sterk dat jij beseft dat je een duwtje in de rug kan gebruiken.

Feedback voor ons? Eens? Oneens? Vertel het ons!


Groetjes,

Sarah

78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page