top of page

Regenjas of regenpak voor mijn kind: wat zijn de voordelen?

Bijgewerkt op: 24 aug. 2023

Het gebeurde de afgelopen tijd wel vaker: het regent en de kleuter wil buiten spelen. Vroeger flitste er door ons hoofd: “Help, het regent! Welke regenkleding doe ik mijn kind aan?” “Hoe zorgen we er voor dat de kleuter toch aangenaam buiten kan spelen en niet doorweekt is?” En ook wel een beetje: “Moet dat nu echt? Weer extra vuile kleding!”

Naast deze eerste negatieve reacties stelden we ons de vraag: zijn er voordelen verbonden aan buitenspelen bij regenweer?
1. Buitenspelen in de regen: wat zijn de voordelen voor mijn kind?

Buitenspelen in de regen kan verschillende voordelen hebben voor kinderen én hun ouders.


1.1 Buitenspelen is gezond

Het immuunsysteem en de fysieke gezondheid van kinderen versterkt door buiten te spelen. Minder zieke kinderen, let’s face it: dat kunnen we als ouder appreciëren! Buitenspelen in de regen helpt ook om te bewegen, wat goed is voor de ontwikkeling van hun spieren en coördinatie. Buitenspelen kan ook de mentale gezondheid van kinderen verbeteren. Het kan helpen om stress te verminderen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die meer tijd buitenshuis doorbrengen, minder angstig zijn dan kinderen die voornamelijk binnenshuis blijven.


1.2 Sociale en cognitieve vaardigheden

Buitenspelen kan ook bijdragen aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden van kinderen. Door buiten te spelen, leren kinderen samen te werken, conflicten op te lossen en sociale normen te begrijpen. Kinderen worden blootgesteld aan nieuwe en uitdagende situaties die hun cognitieve vaardigheden kunnen ontwikkelen. Hierdoor ontwikkelt hun probleemoplossend vermogen: kinderen kunnen sneller zelf oplossingen bedenken.


1.3 Creativiteit en verbeeldingskracht

Buitenspelen kan kinderen ook uitdagen om creatiever te zijn in hun spel, hun verbeelding te gebruiken en hun eigen spel en spelregels te bedenken. Bijvoorbeeld door het bouwen van een dammetje in de stromende regen of het maken van modderplassen.


1.4 Ontspanning

Spelen in de regen kan een ontspannende activiteit zijn voor kinderen (en ook hun ouders 😉). Het kan hen helpen om te ontspannen en zich te concentreren op het plezier van het moment, zonder zich zorgen te maken over andere zaken.


Buitenspelen in de regen heeft tal van voordelen. Maar hoe kan je er voor zorgen dat jouw kind zo comfortabel mogelijk in de regen speelt?2. Voordelen van een regenjas en regenbroek voor mijn kind?

Regenkleding is een must om jouw kind buiten te laten spelen. Kies een kwalitatieve regenjas, regenpak, regenbroek en/of regenlaarzen: het buitenspelen wordt meteen veel aangenamer, zowel voor jou als ouder, als jouw kind. We sommen een aantal voordelen op van kwalitatieve regenkleding. Wanneer je regenkleding voor jouw kind wil aankopen, gebruik deze checklist zodat je meteen de juiste regenoutfit aankoopt.


2.1 Droog en comfortabel

Een goede regenjas of regenpak beschermt kinderen tegen regen en wind, het houdt hen droog en comfortabel tijdens het spelen in natte en koude omstandigheden. De juiste regenkleding kan voorkomen dat kinderen verkouden of ziek worden door blootstelling aan regen en kou. Regenkleding is België en Nederland een essentieel kledingstuk aangezien het wel vaker durft te regenen!


2.2 Zichtbaarheid en veiligheid

Een regenjas of regenpak met reflecterende details of heldere kleuren kan de zichtbaarheid van een kind in slechte weersomstandigheden vergroten, vooral als het donker is. De juiste regenkleding kan de veiligheid van het kind verhogen wanneer hij of zij buiten speelt.


2.3 Minder vuile was – beschermt kleding

Als kinderen buiten spelen in nat weer zonder regenkleding, kan hun kleding en schoenen vuil en modderig worden. Regenkleding voorkomt dat de kleding van jouw kind vuil wordt. Kleding gaat minder snel stuk wanneer deze beschermd wordt door de juiste regenjas en regenpak.


2.4 Duurzaamheid en milieubewustzijn

Regenkleding van goede kwaliteit wordt gemaakt van duurzame en hoogwaardige materialen, ze kunnen lang meegaan en zijn bestand tegen slijtage. Dit kan geld besparen op lange termijn en de noodzaak verminderen om vaak nieuwe regenkleding te kopen. Regenjassen, regenpakken en regenbroeken overleven minstens één kind, vaak kan het nadien nog door 1 of 2 extra kinderen gedragen worden.


2.5 Modebewust

Naast de functionele voordelen, kan een regenjas of regenbroek ook een modeaccessoire zijn voor kinderen. Er zijn tal van verschillende kleuren en stijlen beschikbaar. Kinderen laten hun persoonlijkheid zien door hun keuze van regenpak of regenjas.


Kortom, kwalitatieve regenkleding aankopen kan verschillende voordelen bieden aan kinderen die graag buiten spelen én hun ouders.3. Waar koop ik regenkleding voor mijn kind?

De regenjas, regenbroek en regenlaarzen die passen bij jouw kind, daar helpen we je graag bij. Je bent bij ons aan het juiste adres als je kwalitatieve regenkleding zoekt die aan deze voorwaarden voldoen. Wij, Dietmar en Sarah, de gezichten achter Hoppiepolla, selecteerden regenjassen, regenpakken en regenlaarzen die deze voordelen waarmaken. Je bent als ouder zeker dat onze merken van regenkleding ravottende kinderen overleven. In onze webshop vind je een ruim assortiment regenlaarzen, regenjassen, regenbroeken en regenpakken.


Wij bieden jou:

  • Kwalitatieve en betaalbare regenkleding voor kleine avonturiers.

  • Een leuke variatie aan kleuren en stijlen, van sober tot erg kleurrijk.

  • Gepersonaliseerde info op maat: stuur ons een bericht als je vragen hebt. Weet je niet goed welk merk je best kiest, of welke maat jouw kind draagt? Persoonlijke service, daar staan we voor gekend.

  • Snelle verzending, want niemand wacht graag lang op een pakje!

  • Veel enthousiasme, want wij geloven dat kleine spetters grootse avonturen beleven.


67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page