Gratis verzending naar België & Nederland vanaf € 75
Gratis ophalen in Eeklo
Uitverkoop TWEEDEHANDS -30%
Gebruik de code PRELOVED en ontvang 30 % korting op alle tweedehands
Welkom

Sarah Deckers - 23 / Jan / 2022

Welkom

Zo begon het verhaal van Hoppiepolla...

Wow, elf maanden vlogen zonet voorbij! In februari 2021 lanceerden Dietmar en ik onze webshop: Hoppiepolla.

De maanden die hieraan vooraf gingen staken we heel wat tijd in de nodige voorbereidingen. Want hoe doe je dat juist: beslissingen nemen over je concept? Wat gaan we juist verkopen? Een fysieke winkel of toch een webshop? Spannend!

Sinds we ouders zijn geworden opende voor ons de wondere wereld van tweedehands kinderkleding en babyspulletjes. Maar ook vóór de komst van onze dochter kochten we al vaak tweedehands. Niet alleen omdat de aankoopprijs een stuk lager ligt, we vinden het ook geweldig dat spullen een tweede of derde leven bij ons krijgen. We gaan liever niet voor doorsnee maar appreciëren de speciallekes. De inrichting van ons vintage uitziend huisje uit de jaren dertig was dan ook een erg leuke bezigheid!

Maar goed, vooral bij Dietmar begon het de laatste tijd erg te kriebelen om te kunnen ondernemen. Dietmar moet zijn constante stroom aan ideeën toch ergens in kwijt kunnen.

Als jonge ouders merkten we al snel op dat het krijgen van een baby gepaard gaat met een hele business. Langs alle kanten ontvingen we reclame over de laatste spulletjes die we zeker nodig hadden als toekomstige ouders. Wij vonden dat dit ook anders kan!

Vanuit een idee rond duurzaamheid groeide Hoppiepolla. We vinden het erg belangrijk dat kleding en speelgoed hergebruikt worden. Hierdoor verlaagt de afvalberg, maar heb je ook geen nood om fast fashion aan lage prijs aan te kopen. Want hey, hoe snel groeien die kids: al weer een aantal kledingstukken ontgroeid en nauwelijks gedragen. Herkenbaar?

Wij kiezen resoluut voor Belgische merken en merken die uitdrukkelijk aangeven te werken volgens dit duurzaamheidsprincipe. Helaas zijn deze merken in nieuwstaat vaak niet goedkoop. Door ze tweedehands of outlet aan te kopen worden ze een pak betaalbaarder. We vinden het ook belangrijk deze Belgische merken te steunen en meer onder de aandacht te brengen. We mogen trots zijn op al die prachtige kinderkleding die in België ontworpen wordt!

Zowel Dietmar als ik zijn pedagoog van opleiding en hebben zo onze ideeën over opvoeding. Ook dit speelde mee in het ontstaan van Hoppiepolla. Hoppiepolla is Ijslands voor “in de plassen springen”. We vinden het belangrijk dat kinderen buiten kunnen ravotten, ontdekken, zichzelf zijn... Ook daarom verkopen we duurzaam speelgoed dat de fantasie van kinderen aanwakkert.

De voorbije maanden leerden we ontzettend veel bij. Zo hadden we bijvoorbeeld nog nooit gehoord van reels op Instagram, maar ondertussen hebben we toch al heel wat kunnen experimenteren!

Het is ontzettend leuk jullie positieve reacties te ontvangen. Het doet ons deugd én hierdoor krijgen we nog meer zin om Hoppiepolla te laten groeien. Want geloof ons, er kruipt toch heel wat tijd en energie in zo’n webshop.

Lieve groetjes,

Sarah

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »