Gratis verzending naar België & Nederland vanaf € 75
Gratis ophalen in Eeklo
STAPELKORTING! Gebruik code HOPPIE15 (15% korting – 3 kledingstukken)
STAPELKORTING! Gebruik code HOPPIE25 (25% korting – 5 kledingstukken)
Santeboetiek Eeklo

Sarah - 21 / Feb / 2022

Santeboetiek Eeklo

We very proudly present you: "Santeboetiek Eeklo"

Durven ondernemen

In oktober 2021 toverden Dietmar en ik onze living om tot pop-up winkelruimte voor Hoppiepolla. Geweldig plezant was dat! Heel veel nieuwe klanten ontdekten Hoppiepolla, maar ook bekenden kwamen graag snuisteren in ons winkeltje. Hoe geweldig trots waren we op onze mini winkel. Winkeljuffrouw spelen ging me trouwens zeer goed af: voel ik daar een nieuwe roeping?

Maar… Een winkel in je living uitbaten bleek toch niet zo handig. Naast Dietmar en mezelf wonen er nog een kleuter en poes in dit huis. Deze twee sloebers durfden al eens, zonder toezicht, in dit winkeltje verzeild te raken! De combinatie vuile handjes/pootjes en propere kleren kan ik niemand aanraden. 

We gingen op zoek naar een geschikt pand. In Eeklo is er heel wat leegstand, we droomden al van een pand in de Boelare of aan de N9! Veel leuke winkelpanden, helaas aan zeer hoge huurprijzen. Dit bleek onbetaalbaar voor deze twee startende ondernemers. Dankzij de fotoreportage op Eeklove kwamen we in contact met Patrick en Hilde van Convent³. We gingen een kijkje nemen en zagen meteen potentieel… Patrick stond te popelen om ons de kapel voor te stellen. Een prachtige ruimte! Dietmar en ik keken elkaar lachend aan: zagen we daar een uitdaging om de kapel te vullen?

Even later stond ik aan de voordeur bij Sigrid. De beste ovenschotels van Eeklo kan je trouwens bij Sigrid van Ovenvers afhalen (= waardevolle tip voor moeders die koken ook graag uitbesteden!). In mijn uitbundige bui vertelde ik haar over onze plannen. Het verbaasde me nog het meest dat Sigrid meteen zeer enthousiast reageerde. Ik stuurde via Instagram een aantal berichten naar ondernemers uit het Meetjesland (die ik niet persoonlijk ken). Geen idee wat zij dachten toen ze m’n gedreven maar onsamenhangend bericht ontvingen! En zo ging de bal aan het rollen… Een aantal brainstorm sessies in De Witte Zwaan en op de Boerenmarkt van Kaprijke, resulteerden in Santeboetiek Eeklo. Ondernemen blijkt toch vooral veel durven te zijn.

Santeboetiek Eeklo

Met veel trots stellen we ons kindje voor: “Santeboetiek Eeklo”. Je bent van harte welkom op vrijdag 11/03/22 van 14u tot 22u en op zaterdag 12/03/22 van 10u tot 18u. We organiseren een feel good event: iedereen is welkom. Wij staan alvast te springen om al deze lokale ondernemers aan je voor te stellen.

Tijdens het event kan je een hapje eten, Sigrid van Ovenvers voorziet de catering. Er zijn bijpassende, lokale drankjes: Micheline van Angär verzorgt onze bar. Op zaterdagmiddag voorzien Sarah en Benny, Van Eigen Kweek, huisgemaakte dessertjes.

Er kan geshopt worden: Hoppiepolla brengt de zomercollectie tweedehands en outlet kinderkleding mee. Tine en Pieter van Studio Gaston geven een inkijk in hun fotostudio en verzorgen gepersonaliseerde kleding. Astrid van Planty Designs verkoopt terrariums en zorgt voor de groene toets, samen met Sylvia van Klein Gepluk die haar bloemabonnementen zal meebrengen. Eef van Déjà Vu Refashion Boutique stelt een collectie tweedehands dameskleding voor. Kristel brengt dbblhngrs mee, dit zijn upcyclede en unieke oorbellen. Tiffany van Studio.Tiff presenteert een collectie kaartjes. Sofie van Fie Ceramic brengt handgemaakt keramiek mee. Linde van Konfettie zorgt voor de jongste bezoekers. Er worden workshops aangeboden door Sharon Cobert & Ellen Boone (HelloBoontje). Tot slot werken ook Sofie van Das Wijs en Stefanie van met_een_gouden_randje, mee aan de organisatie van dit event.

Ik kan concluderen: dit zot idee liep al snel uit de hand, in de positieve zin! Ik ben ontzettend blij om zoveel collega ondernemers te ontmoeten. Het is geweldig leuk om elkaar te helpen groeien. We hopen van harte dat jullie een fantastische tijd zullen beleven tijdens Santeboetiek Eeklo! Noteer de data 11 & 12 maart 2022 in jullie agenda.

Volg het event op Facebook: Facebook Santeboetiek Eeklo

 

De andere deelnemers kan je hier ontdekken: Krstl, Angär, Planty Designs, Studio.tiff, Fie ceramic, Studio Gaston, Ovenvers, Déjà Vu Refashion Boutique, Van Eigen Kweek, Sharon Cobert coaching, Das wijs, Hello Boontje

 

Lieve groetjes,

Sarah

 

  • griet griet 21 / Feb / 2022 @ 16:00

    WAW WAW WAAAAAW!!
    zo'n mooi plan van zoveel mooie mensen samen!
    jullie maken eeklo (en bij uitbreiding de wereld) weer een beetje mooier, gezelliger, blijer!
    ik kijk er naar uit!

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »