Gratis verzending naar België & Nederland vanaf € 75
Gratis ophalen in Eeklo
STAPELKORTING! Gebruik code HOPPIE15 (15% korting – 3 kledingstukken)
STAPELKORTING! Gebruik code HOPPIE25 (25% korting – 5 kledingstukken)
OMG, wat een aanbod!

Sarah - 27 / Mar / 2022

OMG, wat een aanbod!

Leer ons verhaal kennen! Waarom we kiezen voor kwalitatief tweedehands en outlet kindermerkkleding, lees je in deze blog.

Het begin

Wat een aanbod kinderkleding… En een al even indrukwekkend aanbod tweedehands kinderkleding! Is het voor jou ook niet altijd duidelijk waar je begint te zoeken? Trust me, zeer herkenbaar!

Sinds mijn zwangerschap (ondertussen meer dan vier jaar geleden) verdiepte ik me in de wondere wereld van tweedehands kinderkleding. Ik leerde merkjes kennen en stelde vast dat er heel wat leuke Belgische kinderkleding bestaat. Je moet weten, merkkleding voor mezelf heeft me nooit erg gefascineerd. Ik koop nog steeds wat ik mooi vind, ongeacht het merk. Voor mezelf koop ik trouwens ook bijna alles tweedehands (al sinds mijn puberjaren).

Niet alleen tweedehands, ook outlet

Maar dus… Ik leerde Filou & Friends, Lily Balou, Ba*Ba Babywear, Froy & Dind e.d. kennen: ik was meteen verkocht! Ik ben een geweldige fan van de ADA merken. “ADA?” fronst Dietmar meteen z’n wenkbrauwen. Anders dan anders: kleurrijke merken voor de kids. Ik vond mijn weg naar de kleinere winkeltjes die deze merken verkopen. Ik begreep al snel dat er ook een prijskaartje vast hangt aan deze merken.  In mijn ogen geheel terecht want deze merken gebruiken kwaliteitsvolle stoffen, hebben aandacht voor het productieproces: geen kinderarbeid of massaproductie in Azië. Dat vertaalt zich in een hogere prijs. Het was voor mij een logische stap om deze merken tweedehands te zoeken.

Daar liep ik al snel verloren in het grote aanbod! Heel veel privé personen die kleding verkopen, niet steeds duidelijk wat de staat is van de kleding, gebrekkige communicatie, lang wachten op je pakje… Dit speelde mee in de opstart van Hoppiepolla. Wij willen focussen op Belgische & duurzame merken. Door deze tweedehands of outlet aan te bieden worden ze een pak goedkoper en dus meer betaalbaar.

In tegenstelling tot heel wat andere tweedehands (web)shops kiezen we er voor om ook outlet aan te bieden. Outlet is nieuwe kleding, van een vorig seizoen, dat geen eigenaar vond. Om verspilling tegen te gaan verkopen we deze kleding aan gemiddeld -60 à -70%. Het zou zonde zijn dat deze kleding bij het vuilnis belandt.

Hoppiepolla to the rescue

Via Hoppiepolla willen we voor jou de drempel verlagen: tweedehands is helemaal niet meer oubollig. In de regio Meetjesland is het concept tweedehands iets minder ingeburgerd, in vergelijking met de grotere steden. We willen graag ons steentje bijdragen in het verder laten groeien van de tweedehands markt, om zo verspilling tegen te gaan. De trends voorspellen dat tweedehands steeds belangrijker wordt. *happy dance*

We selecteren de kleding voor jou: we verkopen enkel kleding in goede staat. Is er toch een mankementje dan vermelden we dat steeds duidelijk. We proberen ook erg bereikbaar te zijn: heb je een vraag voor ons, wil je graag extra foto’s of uitleg, kleding combineren samen op de foto… Deze extra service bieden we jou met veel plezier aan!

Onze missie bestaat er in ouders en grootouders bewuster te laten aankopen. Koop de zaken die je echt nodig hebt. Door tweedehands of outlet te kopen verklein je de afvalberg. Je zorgt er mede voor dat kleding een nieuw leven krijgt en niet zomaar ergens gedumpt wordt.

We kunnen het alleen maar aanmoedigen dat er steeds meer (web)shops bijkomen die zich hierop focussen. Hierdoor wordt het voor consumenten een logische stap om eerst in je lokale (web)shop te kijken of ze de kleding verkopen waar je naar op zoek bent. We weten uit eigen ervaring dat het vaak makkelijk en logisch is om (online) te kopen bij een aantal grote ketens. Daarom zetten we onszelf en al die andere kleine spelers graag even in de schijnwerpers!

Groetjes,

Sarah

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »